Invitation To Attend An Engagement Session On The Use Of Voice Recording To Text System (RVT) & E-Filing System (EFS)

Circular No: 066/2021
Date: 2 April 2021


Dear Members of the Kuala Lumpur Bar,

The Kuala Lumpur Bar Committee has received an invitation dated 2 April 2021 from the Director of the e-Courts Division, Puan Hamidah Binti Mohamed Deril entitled “Jemputan Ke Sesi Libat Urus (Engagement) Penggunaan Sistem Recording Voice To Text (RVT) & Sistem E-Filing (EFS)”. The purpose of the session is to allow the e-Courts Division to gather feedback from stakeholders in order to further enhance and improve the services.

The session will be held on Friday, 9 April 2021 from 9:30am to 11:30am. Members, pupils-in-chambers and clerical/administrative staff who use the e-Filing system are invited to attend.

Interested individuals must first register their attendance on the Google Form before or on 7 April 2021. Please take note that only individuals who have registered are allowed to participate in the session.

The said invitation is reproduced below for your reference.

Regards,
Vivekananda Sukumaran
Chairman
Kuala Lumpur Bar Committee

Nizam Bashir
Nimalan Devaraja

Co-Chairpersons
KLBC Civil Practice & Court Liaison Committee


Assalamualaikum w.b.t dan Salam Sejahtera,

Tuan/Puan,

Dengan segala hormatnya saya di arah merujuk kepada perkara di atas.

2. Untuk makluman, Bahagian e-Kehakiman sedang dalam proses mengumpulkan maklum balas daripada para pengguna khususnya peguam / firma guaman berkaitan penggunaan Sistem Recording Voice to Text (RVT) dan Sistem e-Filing (EFS) bagi tujuan peningkatan mutu perkhidmatan serta penambahbaikan.

3. Sehubungan dengan itu, pihak Tuan/Puan dijemput untuk menyertai Sesi Libat Urus (Engagement) Berkaitan Penggunaan Sistem Recording Voice to Text (RVT) dan Sistem e-Filing (EFS) yang akan diadakan seperti ketetapan berikut:-

Tarikh: 9 April 2021

Masa: 9:30 pagi -11:30 pagi

4. Bagi menyertai sesi di atas, pihak Tuan/Puan perlu mengetik pautan di bawah dan seterusnya mengisi Meeting ID dan password pada hari dan masa tersebut seperti berikut:-

Pautan Zoom Meeting: https://zoom.us/j/95169548302

Meeting ID: 951 6954 8302

Passcode: 989816

5. Untuk makluman, kehadiran ke sesi ini adalah terbuka bukan sahaja kepada peguam malahan pengguna di firma guaman termasuk pelatih dalam kamar dan kakitangan firma guaman yang menggunakan Sistem e-Filing. Sehubungan dengan itu, kerjasama pihak Tuan/Puan adalah dimohon untuk memanjangkan jemputan ini. Individu yang berminat hendaklah mengisi kehadiran di Google Form menerusi pautan berikut https://forms.gle/V27rKYVaPYheFbDX8 sebelum atau pada 7 April 2021. Hanya individu yang telah membuat pendaftaran sahaja yang dibenarkan untuk ikut serta dalam sesi tersebut.

6. Sebarang pertanyaan, pihak Tuan/Puan boleh berhubung terus dengan Tuan Muhamad Faizal bin Ismail, Timbalan Pendaftar, Bahagian e-Kehakiman di talian 03-8880 3583 atau Puan Nur Aqilah Auni Najlaa binti Aiyub, Penolong Kanan Pendaftar, Bahagian e-Kehakiman di talian 03-8880 4152 atau melalui emel ke alamat ekehakiman@kehakiman.gov.my

Sekian, terima kasih.

“PRIHATIN RAKYAT: DARURAT MEMERANGI COVID-19”

“BERKHIDMAT UNTUK NEGARA”

Saya Yang Menjalankan Amanah,

(HAMIDAH BINTI MOHAMED DERIL)
Pengarah
Bahagian e-Kehakiman
b/p Ketua Pendaftar
Mahkamah Persekutuan Malaysia
Aras 3, Istana Kehakiman
Presint 3, 62506 Putrajaya

Kuala Lumpur Bar Committee

ADVERTISE WITH US

Advertise

CONTINUE THE CONVERSATION ON


Kuala Lumpur Bar Committee
+603 2693 1440
klbc@klbar.org.my
Unit 4.02, Level 4
Wisma Badan Peguam Malaysia*
No. 2, Leboh Pasar Besar
50000 Kuala Lumpur