Circulars

(E-Filing) Banks Open Day at Kuala Lumpur Court Complex

Dear Members of the KL Bar,

The Kuala Lumpur Bar Committee has received a notification from the Deputy Registrar of the Civil Division of the Kuala Lumpur High Court informing that all those banks that are providing the FPX service in relation to e-filing will be holding an Open Day on 17 and 18 October 2011, 9.00 a.m. to 4.00 p.m. at the main lobby of the Kuala Lumpur Court Complex to interact with members of the Bar and answer queries about the ePayment system.

The said notification is reproduced below.

Regards,
Brendan Navin Siva
Chairman
Kuala Lumpur Bar Committee


HARI TERBUKA BANK (efILING) DI KMKL

Tuan/ Puan,

Adalah dimaklumkan bahawa pihak Bank iaitu CIMB, Maybank, Public Bank, Hong Leong Bank, RHB Bank, Bank Islam dan MyClear (penyedia perkhidmatan FPX) telah bersetuju untuk mengadakan hari terbuka Bank (eFiling) diKompleks Mahkamah Kuala Lumpur.

Hari terbuka ini yang bakal berrlangsung selama dua hari iaitu pada 17 dan 18/10/2011 dari jam 9 pagi hingga 4 petang di Lobi Utama, Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur akan menyediakan interaksi secara langsung antara bank dan firma guaman bagi tujuan kemudahan pembayaran eFiling di talian.

Sebarang persoalan berkenaan dengan kemudahan pembayaran dalam talian iaitu pembayaran korporat dan pembayaran personal boleh di ajukan semasa hari terbuka ini.

Mohon kerjasama pihak BAR Council untuk memajukan makluman ini kepada semua peguam.

Sekian, terima kasih.

Nazri Haji Ismail
Timbalan Pendaftar
Bahagian Sivil
Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur
03-6209 4148
019-362 9665